Ceny Fancy Color diamantů ve třetím čtvrtletí 2022 stále narůstají.

Ceny Fancy Color diamantů ve třetím čtvrtletí 2022 stále narůstají.

 

Ceny barevných diamantů na základě informací od nezávislé organizace Fancy Color Research Foundation (FCRF) se ve všech odstínech ve třetím čtvrtletí letošního roku nadále zvyšují. 

Index Fancy Color Diamonds vzrostl o 1% ve sprovnání s druhým čtvrtletím 2022 a ve srovnání s třetím čtvrtletím 2021 dokonce o 3,4%.  Tento nárust cen je kontrastem s vývojem cen bílých diamantů, které vykázaly pokles o 7%. Index RapNet Diamond pro diamanty o velikosti 1 karátu klesl dokonce o 9,7%.

Nejvyšší nárust zaznamenaly žluté diamanty. Hodnota Fancy Yellow Diamonds vzrostla ve třetím čtvrteltí o 1,4% oproti předchozímu čtvrtletí, dokonce o 0,9% ve srovnání s růžovými diamanty a o 0,6% ve srovnání s modrými diamanty.

Nejlépe si dle očekávání vedly Fancy-Vivid diamanty napříč veškerými barevními odstíny v čele s Fancy Vivid Pink diamanty, jejichž hodnota doslova poskočila o 5,5%. U Žlutých diamantů pak na prvním místě byly Fancy Vivid Yellow diamanty o velikosti 8 karátů, jejichž hodnota narostla o 4%. U modrých diamantů si nejlépe vedly Fancy Vivid Blue diamanty o velikosti 2 karáty. U nich narostla hodnota o 2,6%. 

 

Za posledních 12 měsíců vzrostly v průměru ceny diamantů všech velikostí a sytostí následovně:

Růžové diamanty o 3,7%

Žluté dimanty o 3,4 %

Modré diamanty o 1,8 %

 

Index sleduje vývoj cen Fancy Color diamantů v Hong Kongu, New Yorku, Ženevě a Tel Avivu.